Sweeten hand-picks the best experts for your renovation project

Thursday, February 7, 2013

Industrial Loft Retrofit, Apt A

1

theSweeten_GSDO_Apt1

We love watching dramatic transformations of spaces unfold around the city –so imagine our excitement when our friends at GSDO invited us to check out an adaptive reuse project they were working on in S. Williamsburg. When we started following the project last summer, the 7,000 sqft, former paper doily factory was still under construction, but the ground floor was already well on its way to becoming the new Williamsburg Neighborhood Nursery School. Today we’re inside one of the building’s upper level apartments to see what Adam Glickman & Lauren Schlesinger of GSDO came up with for this Brooklyn retrofit.

caption

Here’s what the site looked like before construction began. The factory had been left vacant for several years after Brooklyn Lace Paper Works relocated their doily mill to Connecticut.

caption

And here’s what it looks like now. This 1,725 sqft, 2-bedroom apartment is the larger of the two new apartments that share the top floor of the old factory.

caption

Looking through the open living, dining & kitchen spaces: GSDO’s design is clean and refined but still plays up the building’s industrial charm.

caption

We love the blue kitchen –by only using under-counter cabinets, the designers were able to create an oversized backsplash that draws us in and makes the kitchen appear larger & less cluttered. The blue tiles are by Ceramica Bardelli.

The kitchen cabinets are ikea, topped with grey lava stone countertops from Mondial Tiles in Brooklyn.

caption

A custom, walnut built-in desk & bookcase are tucked neatly into this corner of the open kitchen.

caption

In the master bathroom, more blue tiles & custom walnut millwork; the vanity was designed by GSDO to work with sinks that the homeowner had already chosen.

Like the main living space, the kids’ bedroom has its own operable skylight and showcases the building’s old timber structure (–just can’t help but wonder if it’s always this clean!).

The kids’ bathroom is playful yet sophisticated with the help of these bright yellow tiles.

We’re so impressed with GSDO’s transformation, and we can’t wait to share the neighboring apartment (which comes with a little surprise) soon!

Many thanks to Lauren Coleman Photography, and to Adam, Lauren & their team at GSDO.

Do you have a space to retrofit? Post your project to theSweeten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Posted by: Shera Categories: Completed Projects, Inspiration, Lofts, Site Visit 1

1 Comment

Add a comment

Your email will never be published or shared.